Daredevil 2 ✅ 77



İkinci sezon artık gösteriyor ki Daredevil dizisi Daredevil karakteri için yapılmamış. Ana karakterimiz bu sezon boyunca en sıkıcı karakter oldu. Kendisi ilk sezondaki şehir de şehir muhabbetinden. Öldürmem de öldürmem muhabbetine geçiş yaptı. Salak bir çocuk gibi her şeye mızmızlanıp durdu. Ama dediğim gibi artık dizinin odaklandığı karakter kesinlikle Matt Murdock değil.

Dizi artık Daredevil'in etrafında geçen olaylara odaklanıyor. Matt'in çift kişilikli hali de onlarca olay,  o olaylara dahil olan onlarca yan karakter ve ilgi çekici bir sezon ortaya koyuyor. Bu karakterler kesinlikle Matt Murdock'tan daha ilgi çekici. Punisher olsun, Elektra olsun, eski arkadaşlarımız Page ve Foggy olsun hepsi ama hepsi bu sezon çok fazla kendilerinin anlatacak zaman buldular. Eskiler arkadaşlıkları, hayatları ve bilumum diğer görüşleriyle katılırken yeni gelenler enteresan hikayeleri ile sezonu domine ettiler.

Aldıkları ekran süresi boyunca hepsi bir şeyler anlatmak istediklerini belli ediyorlardı. Seyirciye karşı olan "Bakın benim bir hikayem var, dinlemek ister misiniz?"  ya da "Bakın ben şöyle bir şey anlatmak istiyorum." tavrı seyirciye kendini önemli hissettirir. Çünkü seyircinin karar mercisi olduğu dizi tarafından kabullenilmiş ve onlara ithaf edildiği keskin çizgilerle gösterilmiştir. Anlatılan hikayelerde biraz olsun ilgi çekici ise izleyenin diziden memnun olmamak için pek sebebi yoktur.

Bu sezon alınan bu tavrı gerçekten beğendim. Her bölümde farklı farklı hikayeler duymak farklı farklı düşünceler duymak ilk sezonda bahsettiğim olay temposuna ek bir düşünce temposu eklemiş ve bu da diziden alınan zevki ikiye katlamış. Olaylara ilk sezonda pek akıl yormak gerekmezken şimdi bir de düşünce temposu eklenince bir şeyleri bir şeylere bağlamak ya da sadece dizinin bu bağlamaları yaptığını izlemek bile eğlenceli.

Fakat tüm bu tempoya ters giden bir tane karakterimiz var ki kendisi ana karakter olmasıyla diziyi biraz düşürüyor. Matt Murdock sezon boyunca hiçbir kaliteli iş yapmadı dersem yalan olur fakat kendisi süre aldığı zaman boyunca sadece 2 veya üç kaliteli iş yaptı. Ki kendisi ana karakter olarak hep ekranda olan kişiydi. Yani kalite oranı bu kadar düşükken nasıl karakteri bu şekilde yazmaya devam ettiler anlamıyorum. Amaç Matt'in tüm hayatını parçalamak ve kahraman hikayesine çöküş eklemek ise idi başarılı olunamadı. Eğer amaç Matt'in kişiliklerinden birini öldürmek ise idi bu bu şekilde yapılmamalıydı çünkü o kısım öldü mü ölmedi mi o bile belli değil. Yani anlayacağınız bu sezon ana karakter ile ilgili neredeyse her şey bozuk ve groteskti.

Matt'in iyice içine kapanık hali bu sezon bağlanabilecek tonlarca karakter olmasına karşın sadece şehrine bağlanması kendi ile alakalı tüm kısımları sikti attı. Daredevil'ın potansiyelini yazarlar mı yiyor yoksa Daredevil kendisi mi bu potansiyeli tüketiyor anlamıyorum fakat ana karakterin oyunculuğu da dahil bu sezon yaptığı hiçbir şeyi beğenmedim.

Bir de bu bozuklukta özellikle değinilmesi gereken bir aşk üçgeni var ki aman aman. Yazarlar bile bir yerde "Olum bu ne lan demiş." olacak ki üçgeni üç koldan bitirmişler. Birini mezara ötekini pazara yollayıp "+Bu sekans tam olmadı ya o kadar da çektik napsak. -ee böle böle olsun Matt'in de hikayesini siktik zaten en azından genele yaymayalım." denilmiş.

Bir de senaryo demişken. Bu Black Sky muhabbetini açmadan yani açıklamadan kısa bir hikaye ile geçiştirerek sezona dahil etmek çok mantıksızdı. Gene çok potansiyelli bir hikaye kolunu sanki yazarlar " Abi aklıma yazacak bir şey gelmiyor bari batırmadan erteleyebileceğimiz üç-beş bir şey çiziktirelim de seyirci neden bu hikaye yok diye ağlamasın." kafasındaydı.

Ana karaktere onca bok attıktan sonra dizinin genel olarak kötü olmasını bekleyebilirsiniz fakat yan  karakterler kesinlikle diziyi başarılı kılıyor. Zaten bir tanesinin kendi dizisi olması bir kenara bir de eskilerle yenilerin karışımı büyük bir havuz oluşturmuş ve bu havuzdaki herkesin bir derinliği olması diziyi bir yerden başka bir yere taşımış. Ama bu sefer kötüler kısmında sönük kalınmış. Gri karakterlerin bolluğundan mıdır bilinmez, kötü karakterlere kendilerini analatabilecekleri hiçbir zaman verilmemiş. Ne Blacksmith, ne Hand ilk sezon ki Wilson Fisk kadar kendilerini anlatamadılar. Ama iki kötülük odağınında bir hikayesi olduğu kesin. Bu sezon çok yan karakter olmasından ve daha çok iyilerin hikayelerine odaklanılmasından dolayı kötülere çok zaman ayrılmamış.

Sonuç olarak dizinin adının sahibi karakteri bir kenara koyarsak çok ilgi çekici bir sezondu. Karakterlerin bolluğu ile kurtarılan bir sezon kulağa kötü gelebilir fakat Matt haricinde gerçekleşen güzel bir hikaye vardı.

77

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64