World War Z ✅ 53



Aslında pek izlemeye değer bulduğum bir film değildi kendisi fakat bugün film üzerine çok fazla düşünmek istemediğim için bir Block-Buster tercihi yapmak istedim. Bunu da daha önce izlediğim ve nasıl olduysa beğendiğimi hatırladığım bir film ile yapmak istedim. En azından neden beğendiğimi hatırlarsam yazmanın daha kolay olacağını düşünmüştüm fakat filmin sonunda bunu ilk izlediğimde nasıl beğenmişim sorusu oluştu.

Çünkü bu filmi izlediğimde bir sinema ürünü değil de, bir Brad Pit fantezisi buldum. Block-Busterlar bu tip şeyleri yaparlar ve bu normaldir fakat ekstra olarak başka bir şeyler daha vaad ederler ki sadece ana karakter üzerinden satılmış bir ürün olarak hatırlanmak dışında bir sanatsal ürün olduklarını da hatırlatmak isterler. Fakat buradaki durum bana oyuncuyu satmaktan daha fazlası gibi geldi. Brad pit film boyunca her şeyi ama her şeyi yapan tek insan olarak göze çarpıyor. 

Yani biraz karakter derinliği eklemek çok mu zordu. Etrafta tonlarca şey olmasına karşın duygusal olarak tek reaksiyon gösterenin Brad Pit olması çok saçma gelmedi mi yazanlara. Ya da Brad Pit dünyayı kurtarmak adına çalışırken insanlar ona hiç yardım etmedi de mi sondaki monolog sadece Brad Pit'e uygun görüldü. Bir tane bile mi ruhu olan karakter olmaz koca filmde. Ya çocuğun anası babası ölüyor bir gram tepki vermiyor. Adam kadının kolunu kesiyor kadın acı dışında bir gram tepki vermiyor. Bir diğer adamın karısı çocuğunu öldürmüş adamın buna karşı tepkisi olmaz mı. Yani neden herkes Brad Pit'in yanındaki adam kadın veya çocuk olarak kalmak durumundaydı bu filmde. Bu karakterlerin kendi hayatları hayalleri işleri falan yazılamaz mıydı. Ya da en azında ekstradan bir saatlik bir çekimle 5 dakikalık bir diyalog eklenip bir  iki karaktere derinlik eklenemez miydi. 

CGI ve görsellik dışında başka hiçbir olayı olmayan bir film.

Not: Ulan bi de film 2 saat. O kadar zamanda bari adamın ailesine bir gram ruh ekleseydiniz de biraz daha gergin olsaydı film. Ailenin tek işi Brad Pit'in cool reddine, karşı tez olmak.


53

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64