Breaking Bad ✅ 80



62 Bölüm yaklaşık 48 saatlik içerik ve 5 sezonluk bir serüven. Öncelikle doyum olarak beklediğimi aldığımı söyleyebilirim.Dizi başından sonuna kadar beklentilerimi çok kez şekillendirdi ve sonunda belentiler benim olmaktan çıkıp ürünün planları olmaya başladı. Yani kendi kimliğini benimsetti ve bu kimliğe uygun bir son verdi.Dizi yapmak istediğini şu ana kadar yapmak istediği gibi yaptı ve tahminimce herkes bu serüvenden mutlu ayrıldı. Fakat dizi bende herkese yaptırdığı "en iyi dizi" A+ mı A++ mı?" konseptlerini yaratmadı. Başından sonuna kadar iyi bir diziydi ama sanki tüm popülizmin içinde yoğrulmuş tüm ürünler gibi overrated olmaktan kaçamamış. Kesinlikle ve çok keskin şekilde belli bir A seviye ürün ama A+... ?

Ben de diziyi bu haliyle hatırlayacağım sağlam bir biçimde. Aynı ana karakteri gibi ne kadar iç ve dış etkenlerin etkisi altında olsa da kendi istediğini, kendi planını dikte edebilen. Bir yapım sadece bu özelliği yüzünden bile izlenmeyi hak eder. Her ürünün bir kimliği vardır ama kimliklerini kabul ettirmek, izleyiciye kendi özerkliğini kanıtlayabilmek hem çok zor olan ve hem de aynı paralelde oran olarak çok fazla örneği olmayan bir durum.

Harcadığım zaman - değer eğrisinde çok tercih etmeyeceğim bir yerde. 48 saat içerisinden 10 üzerinden 10'luk çok fazla bölüm var. Bu harika bir şey fakat 10 üzerinden 5-6'lık da çok bölüm var. Normalde bu kadar çok 10/10'luk bölümler bulmak zordur fakat insanı 10 puana alıştırınca 5-6'lık bölümlerin çok fazla sırıttığı da kaçınılmaz bir gerçek.

80

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Hangover ✅ 64

Undecember ❌