Dawn Of The Dead ✅ 53



Ayıptır söylemesi bu neydi şimdi. Yani eski film falan da bu nedir abi. Yani aşırı kopuk olmasına mı laf edeyim yoksa duygu spektrumunda her şeyi denedikleri için saygı mı duyayım, yoksa ucuz bir AVM reklamı gibi mi davranayım. Normalde olsa duvardan duvar vururdum ama her ne kadar kötü çok fazla şey olsa da birkaç şeyi iyi yaptığı için çok da kızamıyorum.

Bir kere iyi kötü bir senaryo arka planı olarak televizyon yayınlarını kullanmaları aşırı hoşuma gitti. Zombi nedir, dünya bundan sonra böyle, vesaire gibi konuları televizyondan tartışma programı gibi anlatması çok üst düzey bir hareket bence. Ayrıca hem televizyonla hem de ilk sahnelerle yok olan toplum ve normlar ile birlikte insanların da ne kadar uçlaşabileceğini, delirebileceğini anlatması daha doğrusu bunu anlatmak için zaman ayırması çok hoşuma gitti. Duygu spektrumu muhabbeti de film boyunca olabilecek her türlü fırsatta karakterlere farklı duygu çerçevelerinde anlatmaya çalışması. Bu da belki diğerleri kadar olmasa da iyi bulduğum en azından çabaladıkları için saygı duyduğum bir dokunuş oldu. Bunlar yeni nesilde pek göremediğimiz dokunuşlar olunca yeni bir cevher bulmuş gibi oldum kusura bakma.

Lakin gene bu farklı duyguların anlatma isteğinden süregelen büyük mü büyük bir derdi var. Kopukluk. Karakterler bir türlü bu adam bu bu adam şu gibi bir süreklilik ve bir şekil kazanmıyor. Tüm karakter bir o tarafa bir bu tarafa deli gibi o kadar hızlı değişiyorlar ki filmde tutunacak bir şey kalmıyor. Karakterlerin bu değişik hallerine bir de karakterleri bu hallere sokmak için farklı farklı sahneler ve hikayeler sokmaya çalışınca her şey disko oluyor. Hop mağazadalar hop helikopterde hop mutlu mutlu yemek yiyorlar hop mezar kazıyorlar hop kavga ediyorlar hop bir oradayım bir burada. Sahne atlaması, kurgu atlaması, duygu atlaması... yani tüm bu kesik kesiklik filmi çekilmez bir hale sokuyor. Bunlar eskiden nasıl görülüyordu bilmiyorum fakat benim gibi yeni yetme izleyiciye bş ağrısı yaşatacak kadar şiddetli ve sıkıcı geliyor.


53

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64