LEAVES - The Journey ✅ 74

 2017, by ZAR 21

Pür-i pak bir puzzle deneyimi.Sanatsal kısmının çok ağır bastığı ama mediumuna uygun sanat tercihi yerine daha plastik sanatların tercih edildiği ve tanıdık bilindik puzzle mekanikleri ile mediuma entegre edilmiş bir oyun.

Güzeldi, salt puzzle bu aralar ihtiyacım olan şeylerden biriymiş onu öğrendim. Takip etmek zorunda olduğum bir hikayesi yoktu. Herhangi kendine özel daha önce görülmemiş diyebileceğim bir mekaniği de yoktu. Aşırı yorucu bulmacaları da yok yani tek kelimeyle basit ya da hafif olarak tanımlayabilirim sanırsam. Oyunun vermek istediği şeyler basit, etrafını süslediği şeyler basit, bulmacaları da böyle zorlanmadığınız fakat kolay da olmaya orta derece diyebileceğimiz fakat çok rahatlatan yapbozlar gibi. Sanırsam bunun en büyük etkeni eninde sonunda o bulmacayı çözeceğime dair olan inancım ve bir zaman sınırı ile stres altında olmamam olabilir. Oyunun zaten kısa süreceğini biliyor etraftaki şeylere boş boş bakmanın bile hoş olduğunu hissediyorsanız ister istemez şöyle bir arkaya yaslanıp rahatlamak hissi kaplıyor içinizi. Gerçekten doğada dökülen yaprakları toplamak gibi bir aktivite (bunun yasal zorunluluk olmadığı ülkelerde diye ekleyeyim).

Ruha iyi gelen akıla biraz biraz görev veren ama hiç tadını bozmayan bir yapı, sanatsal kısmı da ekleyince akıp giden bir yapım.

74

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64