Invincible 1. Sezon ✅ 80

 2021-?, by Robert Kirkman - Cory Walker - Ryan Ottley, 8B














S01 B01 It's About Time 
25.03.2021, by Robert Valley - Jeff Allen, 47min

WTF... Aga noldu amına koyayım. 5 dakkada nerden nereye geldik bu neeee. 30 dakika haha süper güç, baba ben de senin gibin olcam, uçuyom inemiyom haha falandan ne ara kafa kesmeye geçiş yaptık. Noldu, neden oldu, nolacak en ama en ufak fikrim yok. Baba biz ne izledik. Ayı oğlu ayı şekilde iyi bir giriş. Her zamanki bilindik süper kahraman konseptli, hafif duygusallı tanıtım şeklinde geçen bir girişi inen bir balyoz resmen. Önemli süper kahraman şeyleri yaşanacak herhalde ve cliffhanger olacak yeni bölüme diye beklerken adamlar tüm sezona hanglenecek bir şey yaptılar ve onu da tanıttığı neredeyse herkesi hangleyerek yaptı. Yuh gerçekten. Önemli gibi gördüğüm herkes finito şu an. Ne olacak acaba ben aşırı merak. 


93
07.05.2021



S01 B02 Here Goes Nothing 
26.03.2021, by Paul Furminger - Jeff Allen, 44min

Abi harbiden bu ne böyle ya. Aşırı iyi değil mi yoksa ben mi abartıyorum. Tamam ergen kısımları çok ergen. Mark bir ergen ve hareketleri ergence falan ama geri kalanlar daha doğrusu Omni Man aşırı ötesi iyi değil mi  şuan. Amacı ne, niye bunları yapıyor, niye bu kadar acımasız hiçbir fikrim yok ve bu aşırı eğlenceli. Yani bunca zaman hiçbir şeyle bir derdi yoktu da şimdi niye bir anda süper kahraman katili oldu anlamak zor gerçekten. Nasıl bu kadar ama bu kadar derken süper kahraman ötesi derecede güçlü. Oğluyla ilişkisi niye böyle. Dünyaya saldırmasınlar diye koca bir dünyayı niye yok etti. 

Bu soruların yanında bir medya ürününde şiddeti bu kadar iyi bir enstrüman olarak kullanmak çok korkutucu. Dizi öyle yerlerde öyle bir şiddet pompalıyor ki ne kadar bunu yapacağını bekliyor da olsan şok ediyor ve etkiliyor. En korkutucusu da burada ki şiddet öyle salt bir şiddet de değil çok estetik de bir şiddet. Eğer tüm bölümleri bu ilk iki gibiyse medya tat alma duyularım baya bir süre paralize olacak.


89
07.05.2021



S01 B03 Who You Calling Ugly?
26.03.2021, by Jeff Allen, 42min

Bu sefer ilk iki bölümde kendi koyduğu çıtanın altında kalmış. Sıkıcı bir bölüm değildi kesinlikle. Daha Mark odaklı ve daha genç draması havası vardı. Deprem dede çok ilgi çekici değildi. Yeni bir gizem katma değeri olarak robot geldi ki garip durmasına karşın ilgimi çekemedi. Fena değil ama diğer bölümlerin kesinlikle gerisinde çünkü şok edici bir şey yok. Bu alışmışlıktan dolayı olan bir şey değil o kadar ilginç bir şeyin yaşanmamasından. Bir şeylerin şok edici olması için ilk önce önemli hissettirmesi lazım ama ne robot ne de diğerleri bir önem aktaramadı bana. sonraki bölüm daha çok şey bekliyorum ve bu Teenage Drama havasından acilen çıkmasını istiyorum. Bu arada Amber ölür bu sezon. 


72
08.05.2021



S01 B04 Neil Armstrong, Eat Your Heart Out
02.04.2021, by Jeff Allen - Cory Evans, 45min

Bu seferki bir öncekinden de düşüktü. Maalesef beklentilerim çok yüksek şu anda ve iyi bir süper kahraman dizisi bölümü ilgimi o kadar da çekmiyor. Çünkü ilk iki bölüm iyi bir süper kahraman dizisinden daha fazla ve daha farklı şeylerdi. İki bölümdür adam akıllı bir şiddet yani ilk iki bölümdeki gibi sanatsal bir şiddet yok. Robotun olayı hala ilgi çekici gelmiyor. Mark eğlenceli karakter de Mars'ta yaptığı şeyi sadece safi salaklıkla açıklamak çok yanlış olur çünkü karakter dışı daha doğrusu yazar tarafından dikte edilmiş ve karaktere oturmayan eğreti duran bir salaklık bu. Tamam Mark biraz salak ama bu kadar salak değil ya en azından marslılarla anlaşabilirdi. Birde bu sadece salaklık da değil aşırı derece bir umursamazlık da içeriyor ki Mark hiç öyle bir karakter havası vermedi şimdiye kadar. Şimdi marslılar patladı, e dünyaya da geldi bunlar nolcak şimdi. Demem o ki normal bir süper kahraman şeysi için bile biraz fazla kolaya kaçılmış geldi. Invincible Deadpool değil ki niye bir anda bu kadar umursamaz oldu ki hala kafam basmıyor. Kimse ergenlik, yaş 17 falanla beni kandırmasın. He unutmadan şeytan dedektif Omni Adam ve Marktan sonra kesinlikle en ilgi çekici karakter. Bir kere karakteri oluşturan iskelet güzel ve uyumlu aynı zamanda hal ve tavırları da çok yakışıyor. Omni akıllı ama şeytan daha akıllı, kendi dizisine sahip olacak derinliğe en azında o potansiyele sahip bir karakter.

65
08.05.2021


S01 B05 That Actually Hurt
09.04.2021, by Jeff Allen - Jay Baker, 46min

Normal süper kahraman ve Mark'ın macerası ama dayaklı, ihanetli falan. Omni Man ayrı muhabbet. Titan'ın yaptığı iyi mi kötü mü belli değil. Eve ayrı kafada. 46 dakika bölüm ama 15 tane hikaye var içinde. Her şey her şeye karıştı birkaç farklı hikaye aynı anda anlatılmaya çalışılıyo ama hepsi çok yüzeysel ve ana hikaye aralarda kayboluyor gibi. Hikayeler yüzeysel çünkü hepsinin küçük küçük parçalarını gördük sürekli. 


70
08.05.2021



S01 B06 You Look Kinda Dead
16.04.2021, by Paul Furminger - Jae Harm - Jeff Allen, 42min

Diğer bölümden daha iyi buldum açıkçası. En azından küçük hikaye bu sefer küçük hikayeliğini bilir halde yormadan işlevini yaptı çıktı. Eve sonunda kimliğini buldu gibi, Mark da kimliğini açıklayacak özgüvene erişti sonunda ki en önemlisi buydu çünkü artık bu yolu kabulleniş gibi de bir şey anlamına geliyordu bu. Omni herkesin bildiğini biliyor ama buna bir şey yapmıyor gibi bir durumda. Robot napıyor hala ilgimi çekmiyor. Kaldı 2 bölüm. İkisinde de ayı gibi şeyler olmak zorunda artık.


73
09.05.2021



S01 B07 We Need to Talk
23.04.2021, by Vinton Heuck - Jeff Allen, 48min

Holy shit, that was EPIC. Ama epicti sadece ilk iki kadar şok edici değildi. 






81
09.05.2021


S01 B08 Where I Really Came From 
30.04.2021, by William Ruzicka - Jeff Allen, 45min

*Abiiiii "she is more like a pet to me" dedi adam oha amk
*Abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii çocuğu kıyma makinesi olarak kullanıyor. 

Açık konuşayım bu kanlı şölenin 20 dakikada bitmesi beni derinden yaraladı. Keşke biraz daha görebilseydik bu şiddet orgazmını ama şu haliyle bile nasıl bir 20 dakika yaşadık üf yani. Neden sadece 20 dakika yapıp daha ileri gitmediklerini de anlayabiliyorum. 1- Ana text böyle diyor olabilir (ama bu üstesinden gelinebilecek bir şey kolayca o yüzden bu değildir ama bir ihtimaldir). 2- Böyle bir savaşı uzatmak ellerindeki assetleri de içine dahil etmek zorunda kalıp yok edebilir ki gerek yok böyle bir şeye. 3- Uzadıkça kalitenin korunacağının bir kanıt yok. Ama onu bunu bırakın nasıl bir 20 dakikaydı bu abi mükemmel ya. 

Tek problemim bölümle alakalı Mark'ın bu durumun üstesinden biraz hızlı gelmesi. Fiziki olarak değil psikoloji olarak bu durumdan çok ama çok daha fazla yaralanmasını beklerdim. Kıyma makinesi olmak hiç kolay olmamalı ya da babanın gizli bir kasap olduğunu biraz sert bir şekilde öğrenmek de kolay olmamalı. Haliyle hafif çökük bir Mark yerine baya evlere kapanan, karanlıkta köşeye pusmuş, uyku tutmayan bir Mark beklerdim. (Bu sanırsam Mark karakteriyle senaristlerin ya da yazarın en büyük tezatlığı. Mark dizi boyunca ve özellikle de bu bölümde ne kadar umursayan, iyi kalpli ve düşünceli biri olduğunu sürekli olarak gösteriyorsunuz (bkz. hastanadeki yaralı teyze.) ama aşırı travmatik ve babasıyla alakalı yaşadıklarından hiç etkilenmemiş gibi sezonu bitiriyorsunuz. Bu her yapıldığında kafamda canlanan şey yazarların " abi çok kısıtlı zamanımız kaldı Mark bunları şu an önemseyemez" gibi aralarında konuştukları ve kendi kısıtlı zamanlarını Mark'ın hiç kendine uygun olmayan şeyler yapmasıyla örttüklerini hayal ediyorum.)

Bu bölüm daha doğrusu sezondan sonra çizgi romanları çok merak eder oldum ve bir boşlukta kesinlikle okumalık olarak bir kenarlara ekledim.


95
09.05.2021


Son Eklemeler / Genel Değerledirme 

Şu an bu kelimeleri dizisinin son bölümünden 5 ay sonra yazıyorum. Bu süreç içerisinde Invincible'ı izlediğim için bir an dahi mutsuz olmadım. Bir kere o kadar iyi bir yapım ki kitle tarafından çok hızlı benimsendi ve eğlenceli bir kitleye erişti. Böyle bir kitlenin kazanımı olarak da meme'leşti ve pek çoklarının da dolaşımına girmiş oldu. Ki çok da başarılı bir meme furyası başlattı değinmeden geçemeyeceğim. 

Bölümlerin içinde değindiğimden farklı olarak nelere değinebilirim bilmiyorum. Şiddeti gerçekten bu kadar eğlenceli bir şekilde vermesi gerçekten korkutucu ve bunu bir şok unsuruyla da bezemesi üzerindeki etkiyi çok üst seviyelere çıkaran böylelikle unutması zor bir hal alan yapısı vardı. Ama dizi tamamen bununla kaplı değildi normal olarak, ki süreklilik de zaten şok unsurunu baltalardı. Fakat aralardaki yaşanan şeylerin özellikle 2-7 arasındaki 4 bölümün çok unutulası ve yüzeysel ya da klişe kalması kötü bir etki bıraktı. Bunun yanında Mark'ın karakterine tezat hareketleri sürekli olarak bir basite kaçılmışlığı ve eğretiliği beraberinde getirdi. Bölümlerde değindiğim ama eksik değindiğim Şeytan dedektif karakteri kesinlikle çok kaliteli bir yere gidiyor gibi gelmişti fakat bir anda kendisi sürgün yedi eğer çizgi romanda da böyleyse ve daha sonra daha baskın bir şekilde geri geliyorsa bu duruma biraz katlanabilirim fakat dizinin işleyişini çok kompleksleştiriyor diye çıkarıldıysa ve ilerleyen dönemde karşımıza çıkmayacaksa biraz kılıçları çekerim. Gitmesine gerek de var mıydı emin değilim bence daha fazla ekran süresi hak eden bir karakterdi. 

Teknik kısımlara gelince seslendirmeler süper ötesiydi ki cast olarak da çok ama çok başarılı isimlerle çalışılması çok iyi sonuçlar getirmiş. Çizimler gene aynı şekilde çok başarılıydı. Dizinin temposu planlıydı ve eğreti gelmiyordu. Sıkıcı bölümlerde bile tempo olarak yanlışlar azdı çünkü başarılı ya da başarısız olmasından önemsiz sonlanmış bir planla bu iş yapıldı. Onun haricinde eğlendik işte benden bu kadar. 

80
14.09.2021





























































































































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64