Rochard ✅ 70

2011, by Recoil Games, 6h, 12.05.2021

 Ne... Ney... Bu son... Bu son nasıl bir son şimdi? Zaten oyun boyunca hikayeli kısımlar hep atlıyor hızlandırılıyor gibiydi de sanki bu da biraz ekstra oldu gibi he. Yani her şey birbirine bağlı, aaa karadalik ve ooo ne kadar gizemli gibi bir sona girmeye ne gerek vardı. Tamam kendini ciddiye alan bir oyun değil ama bu da sanki biraz olmamış gibim ya. Yine de yadırgayamıyorum tam anlamıyla ama anlamadım sonu. Maximillian'ı dövdük ok, portaldan attık ok, ama biz de düştük portala sonra bir de yanıp sönen ışık var, napıyo yani bir şey mi diyor o ışık hayattalar mı diyor ölüyor mu diyor ata mı dönüştü diyor ne diyor. Hayır bir şey demiyorsa niye varlığını sürdürüyor. Sanırsam dlc ile ilgili bir planları varmış ha keza bu dlc de bir dönem hayattaymış fakat ŞİRKET BATINCA dlc alınamıyor olmuş. (olum şirket batmış lan daha ne kadar red flag verebilir ki bir oyun sal sonunu falan) Yani DLC falanla daha anlamlı oluyorsa oyun artık öyle bir şansım yok. (Korsan falan olabilir ama bu oyun için o kadar uğraşmayacağım aşikar.) 


Sonunu kenara bırakırsak bence iyi düşünülmüş iyi uygulanmış, oynanışı iyi, tasarımı iyi, karakteri fena olmayan başarılı bir oyun olmuş. Farklı ve özgün olduğunu (yine büyük de konuşmamak lazım çok oyun oynamış biri sayılmam) hissettiriyor mekanikleri. Bunun yanında bir gelişme eğrisi de var ki oyunu oynadığını ve geçen zamanı anlamlı kılmada fena iş çıkarmıyor. (Bu daha çok psikolojik bir şey ama yeni şeyler geliyor en nihayetinde. Esprili diyalogları aslında hikayeye ve onun anlatılışına bir önem verilmiş dedirtiyor bana ama sonuç başarılı olmamış bu sonla beraber. Belki en eğlenceli, en süper, en mega ya da herhangi bir en değil ama kendi tadı olan bir yapısı var. Kısacası oyun 6 saatte hem düzenli olarak tempo arttırıyor hem de istikrarlı bir şekilde eğlendirebiliyor. Bir indie için takdir edilesi bir durum. 


Sevip sevmemeyi bir kenara bırakınca buradaki çabayı görmek kaçınılmaz. iyi ya da kötü planlamasına çalışılmış uygulamasına çalışılmış detaylarına çalışılmış ve içine belki umut belki sevgi katılmış bir oyun. Böyle çabaları görmek çok güzel benim adıma. Aynı şekilde bu çabaların getirisinin en optimum şey olmaması da üzücü.



70

30.05.2021

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64