Red birb "GUMI" wuewuewuewuewue.....staring . ✅ 79

 21.05.2021, by Hideaki Utsumi, 0:04

Şimdi dışardan bakınca buna da yazı yazılır mı gibi gelebilir ama bi dinleyin. Çok değil 1,2 ay önce ortaya çıkan bu meme birb'ümüz çok hızlı şekilde kabul gördü ve hemen internet alemine adapte oldu. Kanal bir anda yükseldi, video 1,5 milyon izlendi onlarca farklı ve komik versiyonu çıktı. Bunların hepsini 5 saniye uweuweuwe diyip kameraya bakan bir kuş yaptı. İnsanların komik buldukları şeylere karşı olan tutkuları gerçekten inanılmaz geliyor bazen. O kadar yaratıcı versiyonları izledim ki bazılarını ayakta alkışlarsın öyle iyi işler ve bu tutkunun sadece tekrar üretim değil dolaşımda da var olması, farklı farklı platformlarda milyonlara ulaşması korkutucu. 

Memeability ya da memeleşebilme potansiyeli gerçekten çok ama çok büyük bir güç barındırıyor. Yeni ve eski tüm medyaların güç olarak o kadar önündeler ki kontrol edilmesi imkansız, oluşturması çok rastgele ve beklenmesi çok manasız şeyler. Son dönemde tonlarca meme olmaya çalışan reklam izledim. Bu gücün kontrol edilememesine dair en büyük örnekler kesinlikle bu reklamlar çünkü neredeyse hepsi sahip oldukları tüm o medya gücüyle bile çok başarılı ve akılda kalıcı olamadılar. Ama bir kuş iki defa kameraya baktı her markanın hayal edebileceğinden daha fazla etkileşim kazandı ki buna çok büyük bir ek olarak da akıllarda yer edindi, platformlarda yeniden üretildi ve bu sayede çok daha fazla insana ulaştı, bunların hepsini de 0 SIFIR para harcayarak yaptı.

Bir meme'i meme yapan şeyleri şirketlerin şu an bulmaktaki sıkıntıları geliyor aklıma ve buldukları ilk andan itibaren bu topraklarda hiçbir meme'in eskisi gibi olmayacağı. Şu anda bile türlü platformlara sıkıştırılarak tek tip formatlara sokulmaya çalışılıyorlar gibi geliyor bana. Yaratıcılık ve komiklik ya da komedi ne derseniz deyin inanılmaz güçlü bir rastgelelikler. 


79
30.06.2021


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Hangover ✅ 64

Undecember ❌