Half-Life: Opposing Force ✅ 78

1999, by Gearbox Software, 10h35min, 10.10.2021

İlk oyundan daha iyi ve daha dengeliydi. Tabi bu sefer oyunu zorda oynamamın da büyük etkisi vardı. (bu vesileyle ilk oyunu kolayda oynamak gibi ne kadar büyük bir haksızlık ettiğimi de anlamış bulunmaktayım. oyunun eskiliği ve hızlı hızlı bitirme isteği beni bu yola itmişti ama çok çok büyük bir kayıp yarattığını anlamış oldum.) Oyun ve tahminen serinin diğer tüm oyunları zorda oynayınca oyunmuş. Bu konuda ilk oyundan özür diliyorum. Zor olduğunu ve zor olacağını bilerek oynamak bambaşka bir perspektif katıyor. Bunny hop yapa yapa değil shift'e ctrl'ye basa basa, oyunun ve ortamın içine gire gire, en optimumu araya araya ve çok fazla save ala ala oynattırıyor. Bu da içine girmeyi daha kolay kendini oyun içinde kaybetmeyi daha akıcı yapıyor. Bunu kolaylaştıran bir diğer şey de Sheppard'ın Freeman'a göre daha gerçekçi temellere sahip olması. Gordon bir bilim adamına göre anlamsız iyi bir şekilde hayatta kalıyor ve bu da hikayesini masallaştırıyor hatta efsaneleştiriyor. Bu da haliyle ayaklarını yerden kesiyor ve karaktere girmeyi benim adıma zorlaştırıyor. Sheppard'da insan üstü bir şekilde hayatta kalıyor ve fantastik durumlara giriyor fakat bir asker olması çok önemli durmasa da karaktere daha sağlam bir temel oluşturuyor ve o kadar ayaklarını yerden kesmiyor. Hayatta kalmanın eğitimini almış bir adamla bir fizikçinin maceralarının farkı sadece sahip oldukları işlerden bile anlaşılıyor. 
Oynanış olarak çok bir şey değişmese de birkaç farklı silah ve araçla bir çeşitlik getirilmiş. Oyunu çok farklılaştıran araçlar değiller fakat o dönemler için bir nebze yenilikçi sayılabilir bir durumda olabilir (bundan pek emin değilim.). En büyük farklılık farklı farklı classlara sahip erlerimiz. Belki seri için önemli bir eklenti değil ama Team Forrest'ın ilk adımları sanırsam buradan geliyor. 

Sonuç olarak her ne kadar dlc oyun olsa da bana ana oyundan daha sıcak geldi. Buna etki eden bir diğer önemli etken de süresiydi. 10 saat kadar bir sürede biterek aslında deneyimi de yormayan ve yaymayan bir hale sokmuş oldu benim açımdan.


78
13.10.2021

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64