Half-Life 2: Episode Two ✅ 77

 2007, by Valve, 8h30min, 29.01.2022

Bu oyunun kesinlikle devam etmeye ihtiyacı var. Bu son bir episode sonu. oyunun sonu olabilmek için ne yeteri kadar sağlam ne de yeteri kadar bitirici o yüzden bir genel son olarak kabul etmiyorum ve yeni bir oyun istiyorum. Borealis falanla devam edecek hayli hayli araç var yeni bir oyun için ama hl 3 değil episode 3 için. Mesela bu sonu daha açıklamalı olan Episode 3 Borealis'e daha fazla derinlik sağlamalı, daha fazla Judith olmalı ve araya serpilen diğer hikayeler ile Half-Life 3'e bir yol bir taban olmalı. Yeni bir oyunun gerekliliği herkes tarafından malum ama bence bir 3. episoda gerekliliği de konuşulması gereken bir nokta. 

Neyse biraz sakinleşip son ve gelecek oyunlarla ilgili görüşleri şimdilik bir kenara koyarsak Episode 1'den sonra bu baya baya iyi geldi. O Half-Life'a özgü detaycılık yine hakim olmuş, Hunter'lar gibi yeni şeyler var, Magnussen var ve zaten iyi olan mekaniklerin daha doygun ve oturmuş yani daha rafine kullanılmış bir hali var. Zeytinyağına ekmek banmak gibi bir oyun. Verdiği haz iyi, Boğazdan geçişi iyi, vücuda yararı iyi ama bir ana yemek değil. Aslında sondaki tuşa bastırmalar, aşk vink vinkleri, veda sözleri gibi şeyler ana yemekmiş gibi hissettiriyor fakat ana yemeğin dibini sıyırdığımız kısım burası, bir de tabaklarımızdakini bitirdiğimiz kısım lazım bana kalırsa. 

Biraz hızlı da oynamış bulundum ister istemez. Gidicem diye hani belki anın stresiyle bir şeyler kaçırmış ya da oyun deneyimimi kötü etkilemiş olabilirim o yüzden tam tadını alamamış olabilirim fakat bu koşullar altında bile baya iyi oyundu. 



77
30.01.2022 




































































































































































































































































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Hangover ✅ 64

Undecember ❌