İncir Reçeli ✅ 54

 by Aytaç Ağırlar, 2011, 1h34min

Güzel twist ne diyim. Twiste kadar ucuz bir aşk filmiydi twistle beraber gözümde yükseldi. He yine iyi bir film değil ama en azından bir hikaye ekleyebildi yani o kadar da ucuz değilmiş dedirtti. Ucuz ucuz diyom da sonda ağlak bir top oluyordum nerdeyse. Bu benim duygusallığı napıcaz ya. 

Dediğim gibi aslında baya ucuz aşk filmi kıvamında hatta oldukça ağır şekilde öyle ama HIV twisti farklı bir paket sunuyor ya da ucuz paket değerinden biraz daha iyi bir şey sunuyor. Sanki ikincisi daha doğru gibi. İçindeki şey yine öyle matah bir şey değil ama beklentiden iyi. 

Sezai'nin adamın babası olduğunu anlamaması çok saçmaydı, Sezai'nin içip içip sikişmeyelime ağlaması ayrı saçmaydı, Sezai'nin arkadaşı samsaçma, Liza karakteri daha da saçmaydı. Filmin tek iyi yaptığı şey aşk fragmantasyonları yaratmaktı. Notlar olsun, reçeller olsun, yanık izleri, filmler, fotoğraflar falan filan filmin anlattığı şeyden daha güçlüydü. Öleceğini bildiğin birinin hatıralarını hazırlamak (herkesin yaptığı şey bu değil mi) ve onu sunmak izleyiciye duyguları geçirmekte, onları da dahil etmekte çok işe yarar olmuş. 

Söyleyecek başka bir şey bulamıyorum şu an. En azından bir değeri varmış filmin onu öğrendim. Yıllarca sadece isyan şarkısı filmi olarak bildiğim şey farklı bir anlam kazandı. Bir yandan da şarkının o dönemki aşırı kullanımını filmi hiç izlememiş insanların yaptığını da hissettirdi. Trend olan hangi şey bu çukura düşmemiştir ki. 


54
30.05.2022

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64