Witcher 2. Sezon ✅ 66

S02-B01 A Grain of Truth
by Stephen Surjik, 17.12.2021, 1h3min

Bu bullshittery'yi seviyorum ya. Orta çağ, büyüler, canavarlar, dedektiflik ve bununla harmanlanmış ama iyi ama kötü etik, duygusal ve mantıksal falan filanlar diziyi daha doğrusu seriyi çok özel kılıyor. Dizi de ne oluyor ne olacak evrende ne olup bitiyor falan çok umurumda değil bana bu yukardaki şeyi bir şekilde hissettirsinler yeter. Mesela Yenefer'gile kim saldırdı hiç umurumda değil. Acaba sırf bu yapıyı sevdiğimden mi dizi güzel geliyor yoksa dizi harbiden güzel olduğu için mi bunun cevabını bilmiyorum. 

83
19.08.2022


S02-B02 Kaer Morhen
by Stephen Surjik, 17.12.2021, 58min

Eskel'e ayıp edilmiş, Vesemir'e ayıp edilmiş, Leshen'lere bile ayıp edilmiş yani anlaşılan bu bölüm tarafından seriye ayıp edilmiş. Bu adamlar böyle adamlar değiller, hele Eskel buradaki adamın motamot zıttı. Tabi benim tanıdığım adamlar oyundan gelen adamlar kitaplarda falan Eskel böyleyse dediklerimin pek bir anlamı yok ama oyundaki Eskel'in tarafını daha çok tutacağım garanti. Onun dışında hikayenin ilerlemesi ve Yenefer'in ateşli rüyaları ilgimi çekmiyor. Sadece Ladies of the Wood'a benzer bir hikaye mi gelecek ve bu nasıl yazılacak merakı var. He ek olarak Elf'ler çok ama çok kötü yazılmış tamam Elf'ler seri boyunca kesinlikle en kötü yazılan karakterler ama bu bölüm ekstra bir kötü yazılmışlar sanki yani demem o ki bu bölüm kolektif olarak bir ayıp edilmiş gibi duruyor.

63
19.08.2022

S02-B03 What is Lost
by Sarah O'Gorman, 17.12.2021, 59min

#Ne alaka olm, bu karakterlere nolmuş.
# Girl Power

O kadar takip edemiyorum ki şaşkınlık içerisindeyim. Ne olup ne bitiyor , bir bok anlamadım. Bir kere hiçbir karakter kendinde değil artık bunu kesin olarak anladım, bu adamların ve kadınların kişilikleri böyle değildi, sanki hepsi bir eğreti duruyorlar. Magelerin iç-dış yıkama siyasetleri hiç ama hiç çekilmiyor, ayrıca anlatılma işi de becerilemiyor her yer her yerde. Aslında sadece Mage'lerle alakalı değil genel olarak böyle bir hikaye anlatımı yok. Tamam ilk sezonda bile anlamadığım kafama tam yatmayan şeyler oluyordu ama öyle ya da böyle kısa hikayeler ve farklı zaman aralıkları da anlatılsa bir süreklilik yakalıyordu sezon. Ulan şimdi her şey normal bir zaman çizgisinde gidiyor ama süreklilik yok derli toplu bir sunuş yok. Yani dizi ikinci sezonda normal bir zaman çizgisinde daha rahat büyürüz diye adımını büyük atmış ama basamağı ıskalamış tek açıklaması bu olabilir herhalde. Bu arada Lambert'da böyle bir adam değil naptınız aga bu adamları kendi kafanıza göre salak bir Witcher stereotipine göre hazırlayıp sadece Geralt özel bir karakter olsun diye mi çabaladınız adamların hepsi NPC gibi takılıyor. 

55
19.08.2022


S02-B04 Redanian Intelligence
by Sarah O'Gorman, 17.12.2021, 55min

Ciri bağlandı en azından bir şekilde bir yerlere ve ilk bölümler birazcık da olsa bir anlam kazandı ama Eskel'in ölüşünü hala çakımlayamadım, kabul de edemiyorum.

60
19.08.2022

S02-B05 Turn Your Back
by Edward Bazalgette, 17.12.2021, 56min

Herkes Ciri'yi istiyor dizide normal olarak tabi de ben Geralt görmek istiyorum onu napacaz. Vallahi bu dizide yapılan siyaset hiç ilgimi çekmiyor ki bence oyunların en güzel tadı içindeki siyasetti. Bunu dizide kotaramamış olmak çok saçma çünkü yapılmışı var zaten ve dizi medyumu daha uygun bu tarz şeylere ama yok beceremiyorlar. Sadece Geralt diziyi ilginç kılıyor, haliyle ne kadar az Geralt o kadar zevksiz bölüm.

62
20.08.2022

S02-B06 Dear Friend...
by Louise Hooper, 17.12.2021, 57min

Herkes herkesi satıyor maaşallah da tek iyimsi karakter Geralt mı gerçekten. Ben bu karakterlerin kitap, oyun medyum farketmeksizin böyle olmadıklarına emin gibiyim. En azından her karakter bir bencillik sarmalında olamaz ya bu ürünlerde. Sanki herkesi bilerek ve isteyerek sadece Geralt'a tutunulacak şekilde ayrıştırıyorlar ve bu hiç hoş değil çünkü karakterleri yüzeyselleştirip anlatılan şeyi yapaylaştırıyor ve çok uyumsuz hissettiriyor. Tamam bencillik bu ecrenin aşırı önemli bir parçası ama güven, arkadaşlık, dostluk da aynı hatta daha büyük derecede önemli bu evrende ama şu an görünen o ki güvenilecek biraz sempati duyulacak bir tane bile yan karakter yok, bir kişi bile. Oyunların büyük amcası, Geralt'ın manevi babası herkesin sevgilisi, Witcher'ın general Iroh'su bile bencil bir adam bu dizide, Ciri'ye bakıp bir çocuk, torun veya insan görmüyor mutagen görüyor, öteki bakıyor büyü yapma gücü görüyor, beriki kaos, yandaki dünya hakimiyeti e oha amına koyayım bir tek Geralt'ın gözünde insan gibi olamaz bu çocuk en azından Geralt'ı seven biri çocuğa bir şey hissetmese bile ulan bu Geralt'ın sevdiği biri ben de en azından Geralt'a yakınlığımdan sebep çocuğa biraz iyi hadi iyi olmayı da geçtim nötr bir gözle bakayım der. Hayır hikayeyi de burdan büyütmek çok zor ki bir bölüm sonra herkes Ciri'm kızım evladım diye gezecek de dizi bunu nasıl bize aktaracak bize bu bölümleri nasıl unutturacak nasıl kabul ettirecek. 

60
20.08.2022

S02-B07 Voleth Meir
by Louise Hooper, 17.12.2021, 54min

Beklemiyordum ama bir önceki bölümden sonra biraz toparladı. Tek yaptığı daha fazla Geralt ve Geralt etrafındaki ilişkileri arttırmak oldu. Bak harbiden diziyle alakalı geri kalan hiçbir şey umurumda değil, ne kadar Geralt o kadar iyi. Yen de değişecek gibi ki değişmek zorunda ve hatta normalde olsa bir bölümde bu kadar değişmesi çok büyük laf ederim ama dizinin artık bu noktasında en azından biraz değişsin de Geralt'a bir yardımcı karakter gelsin diye çok konuşmuyorum. Onun haricide dizi kaç bölümdür yok o büyücü yok bu adam yok şu karakter yok o bu kadar güçlü yok şu bu kadar güçlü diye takılıyor ama Mahakamlı bir cüce geldi ben hepinizden daha güçlü daha derin ve daha karakter olmuş bir karakterim diye girdi. Yarpen Zigrin istisnasız her yan karakterden daha büyük şu an bu kadarlık haliyle bu da yazarlara götten girmesi gerek bir cümledir. 

78
20.08.2022

S02-B08 Family
by Edward Bazalgette, 17.12.2021, 52min

İyi ama vuruc diye koydukları hiçbir şey vurucu değil onu napıcaz. Sanki serinin atmosferine verme konusunda bir yerde ve bir şekilde acayip sıçmışlar. Dizideki dünya ile ilgim sıfır tek bir olay set-up, ilişki sıfır etki ediyor tek önemli olan 3 ana karakter onlardan da sadece biri bir karaktere benziyor. Yani Geralt dışında geri kalan her şey ama istisnasız her şey sıfır ilgi çekicilik ve değere sahip yani her şey boşa bu dizi de boşa. Acaba sorun bende mi üstümde bir Witcher yorgunluğu mu var? Oyunlarda en sevdiğim şey en beni içine çeken şey Geralt olmayan şeylerken burada sadece Geralt aramak belki de oradan oluşmuş bir ket vurmadır bilemiyorum. 

70
21.08.2022




66
21.08.2022


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Hangover ✅ 64

Undecember ❌