The Boys 3. Sezon ✅ 63



 S03-B01 Payback
by Philip Sgriccia, 1h01min, 03.06.2022

Herkes güzel güzel giyinmiş, tatlı tatlı yaşıyorlar. Sadece bir yılda bu kadar değişmek... vay canınca. Her şey o kadar değişmiş ki birbirlerine en yakın iki karakter Homielander ile Butcher biraz daha zaman geçirseler arkadaş olacaklar. Ula memati ben seni anlamayrum, ha bu adamla dost misun düşman mi? Son dostum tek düşmanım, ilk dostum son düşmanım gibi bir ilişki moduna gelmişler. Bulut'la Memati baya baya kanka oluyorlar sonra ama bunlarda da aynısı olur mu pek emin değilim. 

Biraz da bu kafa patlatıcı kadından bahsetmek lazım. Çok güçlü olması, gizli süper güçlü olması, politik gücü olması falan gibi sıfat üstüne sıfat layer üstüne layer olsa da oldukça dar bir karakter gibi. Düz ırkçı Stormfront bile daha geniş bir karakterdi. Burada dizi adına sorun olabilecek kısım karakterin çok önemli bir noktada durması, çok ekran süresi alması ve bunların yaşanması sonucunda büyüyememesi ile olabilir. Şu ana kadar bana hiç derinleşecekmiş hissi vermedi. Stormfront'da bile bir süre acaba öyle mi böyle mi açıldıktan sonra lan şöyle mi böyle mi bile dedik ama bu karakter açılmadan önce de sonra da oldukça yüzeysel geliyor. Belki ilerleyen bölümler kendisine iyi gelir. 

Dizinin bu sezon kattığı diğer oyuncağı da belli ki geçici süper güçler olacak. İyi kullanılmazsa çok sıkıntı çıkarabilecek bir hamle bu çünkü hikaye adına çok basit bir kolaya kaçış hem de dizinin süper güç süper güçsüz ayrım temeline direkt bir darbe. Bakalım göreceğiz. Bence sezon çok sönük başladı, Nadia'yı geçen sezon sonunda açıklamak bir hataymış sanki. Mesela o hiç olmasa ve bu bölümde anlasaydık olayları çok büyük bir bölüm olurdu ama... ama.


74
04.04.2023

S03-B02 The Only Man in the Sky
by Philip Sgriccia, 1h, 03.06.2022

Butcher'ın bu hali midemi kaldırdı. Ya bu temp heroluğa hiç girmesemiydik acaba ya. Yanlış bir yöne gidiyor bence dizi.

63
04.04.2023

S03-B03 Barbary Coast
by Julian Holmes, 1h01min, 03.06.2022

Yapmayın Butcher'a bunu. Yeniden nefret dolu bir insan olmasını gerektirecek çok az şey var şu an yapmayın nolur dizi bunu taşıyamaz temellendiremez. Adamı madde bağımlısı yapmayın bu oldukça kötü bir hamle, Ryan'la arasını açıyorsunuz açmayın ne gerek var hele bi de teee bir yıl sonra. Ne salak işler. 


44
05.04.2023




S03-B04 Glorious Five Year Plan
by Julian Holmes, 1h01min, 10.06.2022


Takımı bitirdiler. Her şeyi bu kadar kırdıktan sonra çok iyi bir sezon sonu vermek zorundalar yoksa baya kötü bir sezon bu. İlk iki sezonla arasında büyük tezatlıklar var. Önceki sezonlarda ne sürtünmeler ne gerilimler oldu bir şey olmadı burda birisi höt dese kırılma yaşanıyor. Geçici süper güç, Hughie'nin hali, Homie'nin sürekli üstüne gidilmesi, A-Train'nin bir türlü karakter gelişimi göstermemesi... Her şey eriyor gibi daha doğrusu dizinin ilk iki sezonda ulaştığı ağırlık eriyor gibi. Hatta öyle bir erime ki bu dizinin medya üzerine yaptığı akıllı hicivler bile azaldı. Artık bir şeyleri denemiyor gibi bir hali var sezonun. 


66
05.04.2023


S03-B05 The Last Time to Look on This World of Lies
by Nelson Cragg, 1h01min, 17.06.2022


Özür dilerim ama bu karakter Hugie olamaz ya. Çünkü Hughie eğer bu karakter oluyorsa dizide istediğin her şeyi yapabilirsin artık karakterlerin oluşturduğu şey yok demektir. Dizi maalesef kendini özel kılan şeyi kaybediyor. Eğer karakterlerin hepsi kimliklerini ve insanlıklarını kaybedecekse herhangi bir marvel filminden ne kadar farklı olarak kendini konumlandırabilirsin ki. 
ps: ya Maeve'le Butcher sex yaptı bizde izledik ya... ne alaka amına koyayım.


50
05.04.2023




S03-B06 Herogasm
by Nelson Cragg, 1h01min, 24.06.2022

#Benim bildiğim Boys o baştaki yazıyı bir Vought programına koyar öyle gösterirdi. Baya baya bölüm başına koymuşlar. Çok yazık dizinin bu refleksini bile kaybetmesi çok yazık. 

#Frenchi'yi yapayalnız bıraktılar.

Evet kavga güzeldi, A-Train öldü ve özür diledi o da güzel ama herhangi bir kahraman dizisi olmuş dizimiz. Arrow olsun, Daradevil olsun, Superville olsun tek farkı biraz daha gore olması şuan. Hughie bile ne hale geldi gerçekten.


70
05.04.2023



S03-B07 Her Comes a Candle to Light You to Bed
by Sarah Boyd, 1h01min, 01.07.2022


Ruhsuz bir Boys. He en azından Highie'ye biraz mantık geri geldi gibi. He bir de Butcher biraz akıllandı gibi ya da nasıl olsa beraber ölcez diye iyice dağıttı ama dizi çok bir adım ileri üç adım geri oldu. 


70
05.04.2023



S03-B08 The Instant White-Hot Wild
by Sarah Boyd, 1h02min, 08.07.2022

Tek cümleyle tüm dünyayı ve Ryan'ı siktin. Neden çünkü canın istedi, V bile değildi bunu yaptırtan sadece söylemek istedin ve senin iyiliğini isteyen çocuğu hayatından çıkartmak istedin. Tabi ki bu boku sadece karaktere atmayacağım bunun asıl sebebi senaristler. 

Oldukça kötü bir sezondu. Özellikle dizinin kendi kimliğinden uzaklaştığı bir sezondu. Bu sezon belli ki biraz isteksizce olmuş. Normal planın arasına sıkıştırılmış gibi bir hali var. İkinci sezonun sonunda bir sonraki sezon NAdia'nın daha büyük etkisi olacak der gibi kapanan sahne ile tekrar Nadia ile alakalı çok az şey olmuş ekrana çok az çıktığı bir üçüncü sezonun son sahnesinde yine aynı şekilde karşılaşıyoruz. Sezon içerisinde Edgar'ı çıkarmak ve Ryan'ın yerini paslamak dışında hiç yok. Yani geçen sezon gelecek düşmanımız budur diye gelen düşman üçüncü sezonun sonunda hala gelecek inşallah. O dönem Soldier boy'u bu sezon daha aktif kullanacaklarını planlasalardı bence son sahnede onu görürdük ya da en azından onunla alakalı bir şeyler görürdük ki bu da bana bu sezonun oldukça plansız bir ula dizi tuttu bişey yapalım sezonu olduğunu hissettiriyor. 

Ve Meave... Kimse kusura bakmasın ölmeliydi. Hem 300 kat öteden düş hem de her boku yakan radyoaktif bir patlamayla beraber düş ama ölme. Ki senin hayattana olmana dair çekilen sahneler bile tüm dizinin çekim kalitesinden daha düşük gözüküyor daha plansız salak salak duruyor bu bile ne kadar alakasız olduğunu gösteriyor bence. Hele bir de karakter öldürmek konusunda çok da çekingen olmayan bir dizide ölmemek bence çok saçma. All in all Boys ile alakası olmayan bir sezondu. Herhangi bir süper kahraman işi olduğunu görmek üzücüydü. 


65
05.04.2023


Genel


63
05.04.2023

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64