Beyond Good & Evil ✅ 81

 by Ubisoft, 2003, 03.10.2023

Çok çok iyi tasarlanmış bir oyun hele bir de 2003 yapımı olduğu düşünülünce olağanüstü bir yapım. Oyun tasarımı anlamında böyle köşe bucak düşünen oyunları çok seviyorum gerçekten. Her elementini iyi kullanan, lineer olmasına karşın bir ilerleme ve özgürlük hissi veren, bence oyun içi ekonomi işini çok basit bir şekilde çoğu oyundan çok çok daha iyi bir hale getiren ve en önemlisi yaptığı her şeyi gerçekten içi dolu bir şekilde yapan ender oyunlardan. Hikaye olarak kötü olmasa da biraz çiğ ve yüzeysel olduğu kesin. Oyunun tek eksisi ise kontrollerde yaşanan sıkıntılar ki bu da zamanın getirdiği normal bir şey olarak karşılanmalı. 

Bir gazeteci olmanın resim çekmenin ana unsur olduğu bir oyun olması bence onu oldukça özel yapıyor. Oldukça basit ama basitliği kadar gerçek hayata yatkınlığı beni oyun içinde kaybolma noktasında rahatlatıyor. Bir de aslında bu eylemi oyunlaştırmanın da sahip olduğu darlığı hiç ama hiç hissettirmemesi de bence takdire şayan. 

Ve 2. oyun nerede? Ubisoft duyuralı bi 10 yıl oldu sanırım ne oldu bu oyuna battı mı çıktı mı en ufak haber yok. Neyse benim elim bereketlidir yakında oyunla alakalı bir haber garanti düşer. 



81
13.10.2023




ps: Francis'i tasarlayan adamın anasını sikeyim hem de çatur çutur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64