The Witcher 2: Assassins of Kings ✅ 78

 by CD Projekt Red, 2011, 16.11.2023

En kötü witcher oyunu? Aslında tüm Witcher serisi adına en iyi oyun hikaye açısından çünkü tüm o yeniden doğmayı, oyunlarla kitaplar arasındaki bağlantıyı bu oyun sağlıyor aslında ve oldukça da kısa ama başarılı bir şekilde oluşturuyor. Evet Wild hunt aldı sonra geri koydu bir daha aldı bir daha koydu demek yeterli değildi ilk oyundaki şekliyle ama böyle biraz daha anlatır biraz daha görselleştirir ve inisiyatif alırsan oldukça başarılı bir yaklaşım oluyor. Artık ilk oyundan beri kendi kafamda oluşturduğum Geralt ile kitaplardaki Geralt'ı birleştirebilir hangisi uygun geliyorsa ona göre hikayeyi tecrübe etmeye devam edebilirim. En azından ikinci oynayış özelinde benim daha üzerine düştüğüm kısım burası oluyor oyunlarda. Evet pek çok seçimin Geralt'a uymadığı anlar var ama en azından bir mantıkla bir gerçeklikle öyle yada böyle anlayabiliyorum. 

Aslında oyun serisi kitap serisi gibi de ele alınabilir bir noktadan. İlk oyun aynı ilk kitaplardaki gibi tanımadığımız bir adamın kısa bir hikayesi gibi ikinci oyun aynı kitaplarda olduğu gibi seride dünyanın ve siyasetin genişlediği kısım üçüncü oyun da serinin Cirilla üzerine yıkılmaya başlandığı kısım. Belki gerçekten böyle bir şey planlamışlardır ama bence biraz rastgele öyle olmuş gibi hissettiriyor.

Onun haricinde ilk oyundan bu oyuna gelebilmek oldukça büyük bir başarı bence. Oyun yapmanın her noktası açısından çok büyük bir gelişim var ve bu CDPR gibi tek oyunlu bir firma için inanılmaz iyi şeyler vaat eden çok büyük bir adım. Aynı bir garajda başlayıp büyük sahnelere çıkan bir rock grubu gibi bir firma. Her ne kadar en sevdiğim oyun olmasa da geride kesinlikle başarılı bir oyun ve ilk oyundan kat be kat iyi bir yapım bıraktığımı düşünüyorum. Ama hala benim en sevdiğim witcher oyunu ilk oyun. Bir de her ne kadar iyi bir oyun olsa da bazı konularda insanın canını gerçekten çok fazla sıkabiliyor ve öyle az buz da değil baya fazla sayıda sıkabiliyor. Örnek bir türlü kazanılamıyan para, yapılması gereksiz uzun süren zırhlar, fazla save dosyası varsa oynanılmaz hale gelen oyun vs vs. 



78
05.12.2023



Not: Ayrıca Triss'in karakteri açısından da oldukça iyi bir oyun. Hem Geralt'a aşık ama bir yandan da Lodge, siyaset ve güçten kopamayan. Geralt hafızasını kazanırsa 2 oyundur yaşadıkları o yalan aşkı yaşayamayacaklarını bildiğinden bu konuda Geralt'a minimum düzeyde yardım eden Geralt'ı hem Lodge hem kendisi için bir araç haline getiren ama bir yandan da bunun yükünü hem bu oyunda ama özellikle de 3. oyunda kısa bile olsa yoğun şekilde gördüğümüz bir karakter olması bence bu oyunla alakalı diğer bir değerli kısım. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64