A Clash of Kings (ASOIAF 2) ✅ 74

 by George R. R. Martin, 1998, 13.05.2024

# Fandom'daki Stannis sevgisini hiç anlayamıyorum ve sadece ilk 20 sayfadan tekrar ve daha derin bir şekilde anlayamıyorum şu an. Bu adam sadece adalet arayan değil aynı zamanda narsist, güce tapan ve duygusuz gibi görünmesine karşın hırsla yaşayan bir adam. Yani kötü bir karakter olmak için her şeye sahip. Onu kendi oğluymuşçasına yetiştiren adama, kardeşlerine, karısına, lordlarına ve daha nicesine saygı duymamış hatta yetmemiş onlara kötülük yapmış ve en kötüsü en zor anlarda yanlarında olmamış bir adam. Bu adamı Mad King'den yada serinin okurlar nezrindeki kötü karakterlerden daha iyi yapan bir tane bile nokta yok. Tüm bunlara rağmen sahip olduğu grubun özellikle adalet üzerinden böyle bir adama sempati duymalarını çözemiyorum. Umarım kendisinden bir kral ya da azor ahai çıkmaz ilerleyen kitaplardaki hayatta kalması bile oldukça zor yanlış hatırlamıyorsam. 

#Kitap ilerledikçe savaşın uçuculaşması hoşuma gidiyor. Her savaşı her taktiği her anı bilmekten, orada şu oldu burada bu olduya geçiş ve sonrasında şu olmuş bu olmuş geçişi oldukça tatlı. Ama asıl tatlı olan bunun boşalttığı alanlara dolan şeyler. 

Çok uzadı bu kitap. Yani öyle uzadı ki çoğu kısımlarını ve onlarla beraber gelen fikirlerimin çoğunu unuttum. Ama iki şey hala aklımda. Çok uzaması ve bir noktada kırılması. 

Uzadı çünkü bir orada bir burada derken 1 aydır evde değilim. Ve uzadı çünkü kitabın bir yarısı pek bir emekleme hızında ilerliyor. Hadi kımıldayacak hadi olacak derken gerektiğinden fazla bir genişlik hakim kitabın yarısında. Ama dedim ya kırılma kitabın bir noktasında bu genişlik kırılıp olay olay küçülmeye başlıyor ama tam nerede kırılıyor hatırlayamıyorum. Ve bu kadar...

Ya da dur hazır aklıma gelmişken bu kırılmayı en iyi savaşlar daha doğrusu Rob ve Tywin üzerinden okuyabiliyorsunuz. Başlarda her savaşı öyle böyle yaşarken önce Rob kısımları yok oluyor sonra Tywin Harenhall'dan çıkıyor ve o da uzunca bir süre yok oluyor. 

Bu sefer harbiden bu kadar. Kafamı ne kadar kurcalasam da kitapla ilgili bir şey bulamıyorum. Yazı yazmayı da unutmuşum bu arada cümleleri oluşturmakta baya zorlandığım anlar oldu. Belki gitmeden son bir şey olarak seride baya baya bir şeyler oldu ama hala tonla şey olacak olması gerçekliği çok ağır. İnsanın üstünde hem bir korku hem de bir heyecan oluyor. Daha Rob bile ölmedi demek ki daha yüz şey olacak. Gerçekten akıl almaz olabiliyor. Neyse bay.



74
20.07.2024



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64