The Boys ✅ 72

 by Garth Ennis - Darick Robertson, 2006 - 2012, 22.07.2024

# İlk bakışta diziye nazaran duygusal olarak aşırı sığ, daha yüksek tempolu, ve çok çok çok daha fazla süper kahramanlı. Ve yine ilk bakışta dizinin bu materyale yaptığı eklemeler ve değişiklikler çok daha iyi bir ürün olmasını sağlamış.

#Dizi Boys ile comic Boys arasındaki en büyük fark realism farkı. Biri çok uçucu ama diğerinin ayakları yerde.

Boys boys boys... Aslında oldukça kötü bir kitap. Çoğu zaman saçmalayan ve bir şeyleri sırf yapmak uğruna yapan çoğu süper kahraman işine benzer bir yazı. Hele bir de insanın elinde daha iyi daha eli yüzü düzgün bir dizi versiyonu olunca insan daha bir yaralanıyor. Ama tüm o beceriksizliklerine rağmen diziyi asıl iyi yapan şeyleri burada görüyorsunuz.

Kötü girince iyi kısımları yok gibi anlaşılmamalı. Hala elle tutulur iyi şeyleri var kitapların. Özellikle Butcher - Hughie arasındaki ilişki, katastrofik bir şeyin altında tüm hayatının ezilme hissi, o katastrofik şeyi bir enerjiye - öfkeye dönüştürmek, aşkı bulmak ve onu kaybetmek gibi kısımları iyi yaptığı kesin. Ama bu derin ve işlenmesi etkili konulara rağmen 6 omnibusluk veya 70-80 sayılık bir içeriği yok bence. Yani doğru konular, temalar, duygular, içerikler var ama bunu işlemede oldukça kötü hatta kimi zaman planlı bir kötülük olduğunu hissettiren bir başarısızlık var. Zaman zaman daha derin olmakla daha kaotik olmak arasında gidip geliyor ama sürekli kaotiği seçiyor ve derin olmaya yükünü bilerek vermiyor sanki. Bazı karakterleri çok az eforla aşırı derin yapabilirken bazılarını hatta çoğu karakteri önemli olmalarına rağmen, büyük bir eforla çok çok daha yüzeysel işliyor. Mesela Homelander, mesela Frenchie, mesela Black Noir, mesela Meave ve daha tonlarcası.

Kaos Boys'un her şeyi. Ama bu kaos her yere yayılınca kitabı da yıkıcı bir etkiye dönüşüyor. Okuması kolay ve iyiydi ama kendi kaosunda çok fazla boğulan bir kitap ya da kitaplar. 




72
09.08.2024


















































































































































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64