Dancing Quietly ✅ 30



Ah be babacım be. Ya harcamayın şu potansiyelinizi şöyle ya. Yapın güzel bir film izleyelim güzel güzel ama yok illa bir yerinde batıracaksınız değil mi.

Şimdi film gerçekten iyi başladı hani olur ya Cannes'da ödül almış filmler onlar gibi bir açı onlar gibi saklanmış bir konu falan. Belli bir şeyler anlatacak film. Oyuncular göze hoş geliyor batmıyor. Oyunculuklar kötü değil. Görüntü falan ilerledikçe daha güzel gelmeye başlıyor sonra bam... sekans araları açılmaya başlıyor.

Sekanslar ilerledikçe sayı artıyor, sayı arttıkça aradaki boşluk artıyor ve boşluk nedense hiç dolmuyor. Sekanslar bir şeyler anlatmaya çalışıyor ama yok olmuyor, bağlayamıyor. Doğal hızında ilerler bir halde iken zaman kavramı izleyici için yok oluyor. Hayat neden olduğunu bilmeden boka sarıyor. Geçerli sebepler olmadan bir şeyler oluyor. Mantıksal boşluklar artıyor da artıyor.

Ama bir şey var: Ana Tema. Film bir depresyonu anlatıyor değil mi. Bunu izleyiciye vermek için hiç üzerine gidilmiyor. Çok kötü yıllarda ne yaşandığı belli değil. Luca'nın iç dünyası belli değil. Oyunca hanım bir şeyler deniyor fakat olmuyor. Hikaye bunları anlatmak istemiyor, daha çok bir kamu spotu olmaya çalışıyor sanki diyeceğim ama filmin ilk yarısının bunla alakası yok. İlk yarısı gerçekten bir doğal bir akış ,bir harmoni barındırıyor. İkinci yarı ise sanki filmi çekmek için daha fazla zaman kalmamış gibi saçmalıyor da saçmalıyor.

Hatta en saçması en sonunda oluyor. Kızımızın amacı başından beri üniversiteye gitmek. Ama bununla ilgili zorluklar yaşıyor. Bu ana hikaye omurgası denilebilir. Peki sen ana amacını böyle sönük nasıl verebilirsin ya. Hayır bir de yetmezmiş gibi ana karakterden farklı olarak hikayesini merak edeceğimiz tek adamı da sonda göstererek bakın oda burada demek bu karakteri bize açmadığın, anlatmadığın için yüzsüzlüğe girmez mi? Bunu hiç oturup izlemediniz mi sayın bu film de emeği geçenler.

Uzun lafın kısası ilk yarıda yapılanları o tempoyu ve akışı eğer koruyabilselerdi gerçekten bir film olabilirdi ama şu an ki hali ile ancak bir kamu spotu.

30

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64