My Own Man ✅ 70



Küçük veya büyük hayatımız boyunca bir takım hatıraların izlerini kaybedebiliyoruz. Ama eminimki her erkek babasının bıraktığı izleri sonsuza kadar taşıyor. Ayrıca babanızın iz bırakması için kimi zaman orada olmasına bile gerek yok. Babasız bir çocukta bile bir babanın izleri vardır. En azından onun yokluğunun bıraktığı boşluk vardır. Yani bir şekilde oradadır o iz. Bunu hangi gen, hangi kültür, hangi psikolojik durum sağlıyor bilmiyorum ama o adamın hep bir parçamız.Yüzyıllardır taşınan bir garip miras söz konusu.

Bu da yukarıda bahsettiğim kümeye dahil bir adamın taşıdığı mirasın yansıması. Erkekler arasında sayıları az olmasa da bir azınlığı temsil eden çekinik bir streotipin içinde taşıdığı baba korkusu. Bu korku hem kendi babasına, hem de kendi babalığına dair bir korku. Nasıl "Adam" olacağını bilmeyen bir adamın korkusu.

Bu aslında erkeklerin psikolojik olarak ne kadar hasarlı olduklarının bir kanıtı. Yaşadığımız küçük ya da büyük pek çok şey dayanma gücümüzün azlığından dolayı bizi psikolojik olarak o kadar yaralıyor ki, en sonunda elimizde kalan bir parça akıl sağlığı ile kendi kişiliğimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Uzun yollar, kısa yollar, zor ve kolay yollar seçiyoruz kendimiz olabilmek için kaçmaya başlıyoruz. En sonunda ise arkamıza dönüp bir adam tarafından kabul görülmek istiyoruz. Ondan farklı olma çabamıza yani ondan kaçışımıza onay versin, hak versin istiyoruz. Aslından sadece eve tekrar hoş gelmek istiyoruz. En azından belgesel benim için bunu anlatıyordu.

70

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64