El Camino ✅ 82



Önceliği nasıl hatırlanmalıya veriyorum. Filmi 2 saatlik bir Breaking Bad bölümü olarak hatırlamak istiyorum. Hiç büyük beklentiler ile girilmemesi gereken bir Breaking Bad bölümü. Sanki Vince'in elindeki sonraki sezonun ilk bölümleri için de bir iki karaladığı fikir varmış ve oradan hareketle bir film yapmış gibi. Breaking Bad'in sezon başlarını düşünürsek genelde daha sakin, bir şeyleri başı, bir hazırlık gibi hissettirir. Buradaki ana temayı da öyle adlandırabiliriz sanırsam. Akıllardaki soruları silecek ya da yeni sorular ekleyecek, yüksek gerilimli, bol aksiyonlu bir film değil. Daha sabırlı, daha sakin, güzel sahneleri olan, iyi bir kurgusu olan bir Breaking Bad bölümü.

Film ile alakalı en yüksek gördüğüm konu harcadığım zamana kat be kat değmesi sanırsam. Bu ürün 2 saate sığdırılmış bir yarım sezon içeriği gibi. Zaten artık karakterlerin gelişimlerinin bittiği için tempo olarak çok uygun ve sabit. Uygun tempoyla gelen içerik de iyi olunca insanı böyle uç duygulara sürüklemeyen fakat içine çeken kalbine dokunmayan ama izleme isteği oluşturan bir film olmuş. Haliyle harcadığım zaman başta da dediğim gibi filmin en iyi noktası.

Doyma ya da haz konusunda da beklenti çok önemli bir yer kaplıyor. Ben çok bir şey beklemeden izlediğim için bulduğum şey çok doyurucu oldu. Böyle bir yemek ile benzetecek olsam şiştiğiniz bir yemek sonrası yediğiniz hafif tatlıya benziyor. Benim için diziyi de bu filmden biraz önce bitirmiş olmakla beraber bu hafif tatlı hissi hatta hafif tatlı artı üstünde donrdurma olan yaz zamanı yenilen hafif tatlı hissi tam damak tadıma oturan tam aradığım ama aradığımı bilmediğim bir tat bıraktı ağzımda. Bu bir kez daha izleseniz aynı hissi alabileceğiniz bir deneyim değil.

82



Earlys:

*Bu adamlara bu kadar ekran süresi mi vermek... No, no, no
*Göbek harbiden olmamış.

*Göbekler çok fena ya

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64