Nausicaä of the Valley of the Wind ✅ 100



Hayın İnsanlar

Bir filmde bir insan daha neleri verebilir. Bu sanki dünyadaki yapılmış tüm Masterpiece derecesi şeylerin toplamı gibi. Zaten bir şey o seviyeye gelmişse bu hem onların toplamı hem de onlardan biri olduğu anlamına gelir.

Nausicaa bana bir izleyici olarak çok farklı hissettirdi. Bu benim gibi arayışta olanların içini hoş bırakan bir ürün. Bu ürün iyi kalpliler (kendimi buraya dahil etmiyorum) için cehennem olan dünyanın hem nasıl kurtarılacağını hem de neden kurtarılamayacağını anlatıyor. Bu filmin evreninde geçen olay ve olaylar aslında dünyada hep sürmekte olan bir döngünün eseri.  İnsanın iyi kalpten uzaklaşışının. Dünyaya geldi geleli içinde bulunduğumuz her an, yaşanan savaş sırf bu yüzden.

Arayanların, belki inançlıların, ona ihtiyaç duyanların tek ortak noktası ona olan bağlılıkları. Prenses bizim hepimizin ihtiyacı olan tek şey. (aradığını bilmeyenlerin bile bir yerden sonra ona bel bağladığı dünyanın tek ve en gerçek prensesi.) Doğanın bize karşı olan öfkesini dindirebilecek, günümüz titanlarını yok edecek yegane şey. Asla ulaşamayacağımız bir prenses. Aslında bize ne kadar yakın olduğunun farkında değiliz. İnsan çiğ süt emmiş ama temiz bir suda ve toprakta herkes kirlerinden arınabilir. Öncenin ölümcülü geleceğin doğurucusu olabilir. Ölmüş bir canlının derisi bir başkasının kanatları olabilir. Hep kirli olan ve kirli kalacak bir kütle temiz bir kum tanesi doğurabilir. Fakat asıl soru insan bunların farkına ne zaman varabilir. Bunun farkına varabilmek için ihtiyacımız olan ölüp yeniden dirilmek mi yoksa talihimizin bize getirdiği karanlığın içinde yok olup gitmek mi?

Nausicaa bana böyle hissettirdi. Kusura bakma bu aralar biraz formdan düştüm, haliyle kalite falan da azaldı. Böyle dönemler hep oluyor. He dersen ki iyi yazdığın dönem mi var zaten vallaha haklısın. Ama güzel olandan etkilenmenin güzelliği hiçbir zaman etkisini yitirmez. Yani yazı ne kadar güzel ya da kötü olsa da. İnsanlarınsa geriye bırakabileceği en güzel şeyler tıpkı bu film gibi şeyler.

100

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64