Lola rennt ✅ 73

 1998, by Tom Tykwer

Bugünün film standartlarını falan düşününce bile baya modern bir film(stil olarak). Çok kısa ama çok çok kısa saniyelere baya baya hikaye sıkıştırmışlar, çok hoşuma gitti. Groundhog Day vari oluşu da daha tatlı olmuş bu kısa alanlara sıkıştırılan hikayeler ile birlikte ama bir eksiklik ve anlamsızlık hissi var filmin üstünde sürekli olarak. Niye tekrar aynı ana dönebildiği ile alakalı en ufak bir fikrim yok mesela ya da burada anlatılmak istenen daha doğrusu verilmek istenen şey ne onu da pek anlamadım. Aşk desem değil, başka bir şey desem de mantıklı değil, hiçbir şey anlatmak istemiyor desem o da oturmuyor. 

Lola filmin boyunca hep boktan sonlar yakalıyor en sonuncusunda bu sefer yardım et diyor her şey en optimum ötesi optimumla sonuçlanıyor ama önceki denemelerde de full artı full en kötü şeyler oluyor garip bir tutarsızlık mı yoksa büyük bir güce olan inanç mı mevzu valla onu da anlamadım. Lola bir süper insan mı, kutsanmış biri mi, lanetli mi o da belli değil. O kör kadın kim o da belli değil. Bu böyle uzar gider.


Bir anlamsızlık ve eksiklik var fakat düz eğlence olarak bakınca güzel ve yüksek tempolu bir film aynı zamanda kısa ve öz yani çok yormadan izletiyor kendini. Dadımlık lokum.

73
16.11.2020






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64