The Star Wars: Episode 2 - Attack of the Clones ✅ 83

2002, by George Lucas, 2h22min

Ulan Jar Jar ne adamsın, sensiz film o kadar güzeldi ki üzüldüm ilk filme. Tüm filmi yemişsin lan helal olsun. Bu film baya ciddiyet sahibiydi. Bolca gizem, savaş, mevzu yüklüydü yani doluluk açısından iyiydi. 2,5 saatlik bir film için bu baya önemli bir alan çünkü dolmazsa Jar JAr gibi salaklıklara başvurmak zorunda kalabilirsin. Acilen bu sikko karakterden bahsetmeyi bırakmalıyım yazıda. 

Sanrım bu film nezdinde en üzücü şey Anakin'in acısına şahit olmak, onun insanlığını ve aşırı fazla olan duygusallığını görmek. Bu üzücü bir durum çünkü Ani aslında iyi bir çocuk fakat onu o yapan bu özellikler aynı zamanda onun cehenneminin hazırlayıcısı. Anakin'in yaşadığı ve yaşayacaklarından daha üzücü bir şey varsa o da benim yaşadıklarım. Yarım yamalak çoğu şeyi bilmek baya bir kafamı karıştırdı filmde. Bir ara kim iyi kim kötü iyice kaybettim aklımı. Ama filmin sonuna doğru bir takım şeyler yerine oturmuştu.

Filmin yoğunluğu ve görselliği ve hatta yine değinilmesi gereken o evren yaratma kısmı dışında onu bir seviye daha atlatacak şeyden mahrumdu. Seri hakkında bir şeyler bilmemek çok yardımcı olurmuş bu filmde ve hatta onunla birleşecek doğru izleme sırası farklı bir yere taşırmış. Çıkış sırasına göre izlemek en doğru tercih değilmiş sanırım. Anakinin evrileceği şeyi bilmek biraz çalıyor filmden ve bir sonrakinden. Kısa kısa değinmek gerekirse Force gizemi çok tatlı tatlı gelen ve aslında çok anlatılmayanda bir konu keşke buna daha bir derin girilse filmlerde küçük bir kısımda olsa bile. Boba Fett güzel yedirilmiş filme. Çok kısa ekran zamanıyla baya sağlam bir karakter inşa olmuş. Klonların yapıldığı yer acayip iyiydi estetik açıdan. Bundan başka da bir şey yok. Çok iyi bir film fakat hem kendini özel yapacak hem de benim için özel yapacak şey eksik gibi. O tat nedir bilmiyorum fakat burada onu hissedemiyorum. Bir ara seriyi sarmalayan gri alanlardan da bahsetmek lazım.



83
04.01.2021

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64