Into the Wild ✅ 78

 by Sean Penn, 2007, 2h28min

#Aslında aynı ben ama ben bu kadar hayata tutunan biri değilim sanırım. Kendimi bulmak doğayla iç içe olmak o kadar da anlam ifade eden şeyler değil benim için maalesef. Anlamlı ama o kadar değil. 

Biraz demlemek lazım bu filmi. Çok iyi çok güzel ve oldukça zamansız bir film. Güncel toplumda gittikçe artan bir dürtüye dokunsa da tek bir şeyle hatırlayacağım maalesef. Mutlu son yok mu? Bu Hollywood aşılaması her şeyin mutlu bir şekilde sonlanması furyasından gelen bir soru değil. Bizim için, sıkışmışlar için bir nevi cezalandırmak belki bu sefer gerçekten doğmak isteyenler için mutlu son yok mu? Cristopher mutsuz ölmedi belki ama filmin gösterdiği kadarıyla biraz misyonunu tamamlayamadan öldü. Misyonunu tamamlayıp bizim gibilerle paylaşamadan öldü. Halbuki pek çok şeyi aslında farklı farklı insanlarla paylaştı ama biz izleyenler için paylaştıklarından çok daha ağır bir şekilde öldü. 

Hepimiz ölücez. Pek çoğumuz bu kadar bile yaşamadan ölücez ve sonunda en paylaşmamız gereken o şey ne ise paylaşamadan, misyonumuzu her ne ise tamamlayamadan ölücez. Bilmiyorum sanırım biraz daha demlemem lazım.



78
05.12.2023







































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64