Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) ✅ 92



Çok güzel bir psikoloji, sektör, insan filmi. Bu sadece sektörün kendi içindeki parçalara yaptıklarını göstermiyor. Egonun ve narsizmin gerçek bir yansımasını gösteriyor.

Ben daha önce bu kadar iyi bir ego ve narsizm dışa vurumu izlemedim. Absürdlüğün ve sürrealliğinin bu kadar gerçek bir konu anlatması çok güzel bir ele alım olmuş. Bu ikili birleşince detayların önemi artmış. O artınca çekim daha bir önem kazanmış ve daha kaliteli olmuş. Görüntünün önemi seslerin önemini arttırmış müzikler olmuş vesayir derken tek bir bağlantıdan bir film oluşturulmuş. Egonun altında ezilmenin, taktığın maskenin altında ezilmenin yani soyut ile somutun sınırlarını kaybetmenin soyutun somutu etkilenmesinin bir anlatımı olmuş ve bu anlatımı seyirciyi tüm filmin içinde kendini kaybettirerek, hiç duraksamadan sürekli bir akış içerisinde bir bayrak yarışı gibi ele alınmış. Seyirci olarak bayrak kimin eline geçmişse sadece ona odaklanarak izlediğimiz diğer karakterleri bayrak tekrar onlara gelene kadar unuttuğumuz ama rekabetin olmadığı bir yarışı izlermiş gibi izledim.

Bayrak o kadar hızlı ve fazla yön değiştiriyor ki kendimizi filme kaptırmamak neredeyse imkansız. Temponun yanı sıra kendi sektörü hakkındaki hem abartılı hem gerçek bilgi aktarımı filme farklı anlamlar katmayı yani yarışa farklı arka planlar eklemeyi de başarmış.

92

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64