Fight Club ✅ 72

 1999, by David Fincher, 2h19m

Çok iyi yazılmış be. Yani evet bence kült haline gelerek kendi değerlerinin ve mesajının içine edilmiş, aşırı kapitalize olarak içi boşaltılmış bir ironi haline gelmiş olabilir hatta bunun bir numaralı sebebi filmin ta kendisi olabilir (kitabın mesajını boşa çıkartarak) ama hala içinde barındırdığı yazım kalitesinin kesinlikle koruyor. 

Bu film benim için özel bir film değil. Yukarıda da bahsettiğim şekilde ironik olarak bence iyi bir gişe filminden başka bir şey değil. İçindeki anlamlar bu hale gelerek veya getirilerek yenmiş mükemmel bir komedi ve bir açıdan bir güç gösterisi örneği gibi bir tat bırakıyor bende. Bence bir kült film kesinlikle değil, bir aşırı sanatsal kaygılar bütünü de değil. Sadece izlenmesi eğlenceli, sıkmayan bir ürün. Eğer amacı izleyicide bir farklılık yaratmaksa evet bazı şeyleri beni bir şeyler yapmaya itiyor, mesela bir ara kesinlikle orijinal texti okumak gibi ikinci olarak bir ara kallavi bir dayak yemek. Belki bu hallere düşmemiş olsaydı hayatı, istediklerini, tüketiciliğini falan sorgulamanı sağlayabilirdi ama bu haliyle değil. 

Ne diyeyim ki tebrikler kapitalizm. Seni eleştireni ona çevirip üstünden deli gibi para kazandın helal olsun. Biraz benim yazının da için boş oldu ama öyle göte böyle yarrak diyerek sıyrılıyorum buradan. 


72
12.04.2021

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Magicka ❌

Golden Compass ✅ 78

Hangover ✅ 64